Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tizenötmillió forint a nagyrédei óvoda fejlesztésére

Tizenötmillió forint a nagyrédei óvoda fejlesztésére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három pályázaton is eredményesen szerepelt a közelmúltban a nagyrédei Kastély Óvoda. Az így elnyert közel 15 millió forintból a jövő évben eszközfejlesztések és képzések valósulhatnak meg az intézményben.

A nagyrédei Kastélykert Óvoda egy úgynevezett Referencia pályázaton szerepelt sikerrel, melynek lényege, hogy az óvodában jól működő módszereket más intézmények óvodapedagógusai is megismerhessék. Ilyenek például a szüreti készülődéssel és a szüret ünnepkörével kapcsolatos foglalkozásaik.

Az Óvodafejlesztési pályázaton 11 millió forintot nyertek, amiből nem csak a gyerekek mérési rendszerének kidolgozására és az óvónők képzésére lesz lehetőség.

Szabóné Takács Tünde óvodavezető elmondta: a pályázati támogatásból 3 millió forintot eszközfejlesztésre fordíthatnak, ebből udvari eszközöket vásárolnak.

Az óvoda az úgynevezett Zöld Óvoda pályázaton is sikeresen szerepelt. Szabóné Takács Tünde elmondta, amellett, hogy óvodájuk már korábban megkapta a Madárbarát óvoda címet, kiemelt hangsúlyt fordítanak a környezeti nevelésre.

Az óvoda a jövőben is pályázni fog, ha lesz rá lehetőség, a vezető szerint ugyanis támogatás nélkül nagyon nehéz az intézményfejlesztés.


Az Aktuális napi hírei (2012-11-23 )

Tovább az archívumra