Az intézmény tankonyhája a jövőben főzőtanfolyamoknak is otthont ad. Minden hónapban várják a kezdő és haladó, főzőtudományukat megmutatni akaró vagy tanulni vágyó résztvevőket, akik minden alkalommal mesterszakácsoktól tanulhatnak.

Az előadás után a konyhai arénában a kezdő és haladó háziasszonyok pikáns pulykatekercset készítettek Nagy Zoltán irányításával.
A résztvevők szemmel láthatóan örültek, hogy itt Gyöngyösön is van ilyen lehetőség, és nem csak a főzős tv műsorokból tanulhatnak.
Dávid Lóránt a Turizmus és Területfejlesztési Tanszék vezetője ennek kapcsán megjegyezte: a magyar gasztronómia hagyományainak megőrzéséért, megújításáért, tovább fejlesztéséért a főiskola szeretne tenni. Ezek a gladiátorok, mind a résztvevők, mind az előadó mesterszakácsok harcolnak úgy mond a magyar gasztronómia felvirágoztatásáért, egy olyan nemes célért, amely szerinte az egész országnak, a főiskolának és a térségnek egyaránt érdeke.
A tervek szerint a jövőben Benke Laci bácsitól, Buday Pétertől, vagy akár Giannitól is tanulhatnak a tanfolyamra jelentkezők. Decemberben a konyhai arénában természetesen karácsonyi ételeket készítenek a gasztro gladiátorok.