Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Halálos munkahelyi baleset az ipari parkban

Halálos munkahelyi baleset az ipari parkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Meghalt egy férfi szombaton a gyöngyösi ipari park egyik üzemében. A rendőrség és a munkaügyi felügyelet is vizsgálja a tragédia körülményeit.

Úgy tudjuk, épp egy gép főtengelyét szerelték ki a fémfeldolgozó üzemben, amikor a több mázsás alkatrész a 34 éves férfire zuhant, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen – mondta el televíziónknak Soltész Bálint, a rendőrség megyei sajtószóvivője.

A halálos munkabaleset a munkavédelmi felügyelőség is vizsgálja- tájékoztatott Veres Pál, a megyei munkavédelmi felügyelőség igazgatóhelyettese. Mint hozzátette: a vizsgálat elsődleges megállapításai szerint elmondható, hogy a szabálytalan gépjavítási tevékenység vezetett a munkavállaló halálához.

Az üzem vezetői egyelőre nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban. Azt mondták, megvárják, amíg lezárulnak a vizsgálatok, de annyit elmondtak, televíziónkon keresztül is részvétüket fejezik ki a hozzátartozóknak.
Az üzemben egyébként éppen 6 éve 4 munkás vesztette életét a csarnok építése közben.


Az Aktuális napi hírei (2012-11-27 )

Tovább az archívumra