Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öt éve együtt: ünnepeltek Gyöngyös óvodái

Öt éve együtt: ünnepeltek Gyöngyös óvodái

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fennállásának 5. évfordulóját ünnepelte a Gyöngyös Város Óvodái összevont intézmény a Mátra Művelődési Központban. A szervezet az évek alatt sokat fejlődött, számos pályázaton vett részt, idén pedig közel százmillió forintot nyertek intézményfejlesztésre.

Az óvodában nyílik ki elsőként a gyermek tudata az őt körülvevő nagyvilágra, ezért nem mindegy, hogy milyen környezet fogadja a kicsiket. Egy magára valamit is adó településnek lehetőségeihez mérten folyamatosan csinosítania kell az óvodáit. Gyöngyös szerencsére olyan város, amelynek egymást követő képviselő testületei mindig egységre jutottak abban, hogy a gyermekek világát igényesen, rendben kell tartani – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Balázs József országgyűlési képviselő Gyöngyös város óvodáinak jubileumi ünnepségét a Mátra Művelődési Központban.

A szervezet 5 éve alakult, ebből az alkalomból a város 9 tagóvodájának ovisai adtak elő műsort. A százhatvan óvodás több héten keresztül készült az előadásra, témájuk a 4 évszak volt.
Molnár Lászlóné intézményvezető az évforduló kapcsán úgy fogalmazott: sok minden történt az öt év alatt, nagyon sok pozitív dolog, az óvónők rengeteg továbbképzésen, szakmai képzésen vettek részt, ami a közösséget is összekovácsolta.

– Egy csoporttal bővítettük az óvodáinkat, így már 43 csoportban 1040 gyerekkel foglalkozunk – fűzte hozzá az óvodavezető.

Molnár Lászlóné elmondta azt is, jelenleg több tagóvodájuk is pályázik: két tagóvoda integrációs pályázatban, kettő továbbképzés-jellegű pályázatban, három pedig referencia intézményi pályázatban vesz részt.

Az előadásra az óvónők együtt készültek a kicsikkel, az eddig tanult versekből és dalokból állították össze a műsort.

Az ünnepségen az is elhangzott: idén 97 millió forintot nyert az önkormányzat egy óvodákkal közös pályázaton. A pénzt elsősorban képzésre és udvari játékok fejlesztésére fordítják majd.


Az Aktuális napi hírei (2012-11-27 )

Tovább az archívumra