Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Simon Zoltán: találkozás a természettel

Simon Zoltán: találkozás a természettel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Simon Zoltán természetfotós kiállításának ad otthont egy hónapon keresztül a Mátra Erdészeti Szakközépiskola. A kiállítás megnyitója után a fotós az állatok viselkedéséről tartott előadást az intézmény tanulóinak.Találkozás a természettel címmel nyílt kiállítás a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában. A villamosmérnökként dolgozó Simon Zoltán 22 évesen, autodidakta módon tanult meg fotózni. Érdeklődését az egyik legnehezebb terület, a természetfotózás keltette fel.
– A természetfotózáshoz nagyon sok türelemre és kitartásra van szükség. Sokszor ötször, tízszer is kimegyek egy helyszínre, mire megszületik az általam elképzelt kép. Szerencsére apróbb trükkökkel lehet befolyásolni az állatokat. A madaraknak például beülő ágakat, az emlősöknek pedig vizet, vagy élelmet szoktam kitenni – ecsetelte az alkotó.

A fotózással töltött elmúlt nyolc évben Simon Zoltán igyekezett a természet szépségeit megörökíteni.

-Amikor elkezdtem természetfotózni, évekig csak madárfotókat készítettem. Néha becsúszott egy-egy virág, vagy makro téma, de a legnagyobb figyelmet a madarak kapták. Az elmúlt években fordultam a nagyvadak felé – mondta el a természetfotós.

Hogy a lehető legjobb fotókat tudja készíteni, Simon Zoltán fotózás előtt rendszeresen tanulmányozza az általa választott állat viselkedését, szokásait, életmódját. Az elmúlt évek alatt tehát komoly tudásra tett szert a fotózásnak köszönhetően. Az így megszerzett ismeretekből a kiállítás megnyitója után előadást is tartott az érdeklődőknek.


Tovább az archívumra