Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves Megyei Príma Díjas a Cantus Corvinus Vegyeskar

Heves Megyei Príma Díjas a Cantus Corvinus Vegyeskar

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megyei Príma díjat kapott a gyöngyösi Cantus Corvinus. A vegyeskar mellett az idén egy pedagógus és egy szobrászművész is átvehette a rangos elismerést az egri díjkiosztó gálán.

A gálaest elején a nemrégiben elhunyt tavalyi Príma díjasra, Szakács Józsefné Mészáros Magda népi iparművészre, a mátrafüredi Palóc Múzeum alapítójára emlékeztek.

A 2003-ban Demján Sándor által alapított elismeréseket immár 7. alkalommal adták át a legjobbaknak. A kiválasztás során olyan művészeket kerestek meg, akik kiemelkedőt alkottak a maguk területén.

Ilyen volt a gyöngyösi Cantus Corvinus Vegyeskar, akiket a Mátraaljaii Munkaadók Egyesülete terjesztett fel a díjra.
A Kórust, amely egyébként a közönségszavazásban is az élen végzett, 1983-ban alapította Holló Erzsébet. A zeneirodalom minden korszakából válogatnak repertoárjukba, rendszeresen szerveznek jótékonysági hangversenyeket és hagyományt teremtettek ezüstvasárnapi koncertjeikkel. 1994-ben a város Pro Civitate díjjal is elismerte munkájukat.

Vállalkozói kategóriában díjat vehetett át –szintén a Munkaadók Egyesületének javaslatára – Sohajda Jánosné, a Gyöngyös-Mátra Takarékszövetkezet elnöke. Farkas András pedig az Év Vállalkozója díjat veheti majd át Budapesten a Príma díj átadási ünnepségén.

A Megyei Príma díjat idén a Cantus Corvinus Vegyeskar mellett Csányi Barna pedagógus és Dargay Lajos szobrászművész vehette át. A közönségdíjat pedig Gonda László és Báder Ernő előadóművészek kapták.


Tovább az archívumra