Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Várakozás: lelkiekben feltöltődni

Várakozás: lelkiekben feltöltődni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az igazi karácsonyra felkészülni, ráhangolódni vágyókat minden hétfőn várják, az advent ideje alatt a szervezők a Kolping Házba.

Adventre hangolódás címmel tart előadásokat Juhász Ferenc, plébános az ünnepvárás időszakában. A gyöngyösi Kolping Házban megtartott előadásokra, majd az ezt követő beszélgetésre minden érdeklődőt várnak a szervezők.

Az adventi időszak várakozással teli felkészülés a karácsonyra, olyan mint a hűtőszekrény feltöltése élelmiszerekkel az ünnepre készülve: csak az adventben mindez lelki síkon történik – emlékeztetett Juhász Ferenc.

A gyöngyösi Kolping házban eddig is minden évben voltak az adventhez kapcsolódó rendezvények – az újdonság idén az, hogy ezekre az összejövetelekre már bárki ellátogathat, nemcsak a Kolping Egyesület tagjai.
László Ferenc, a gyöngyösi Kolping Család elnöke szerint nagyon élménydús mindaz, amit Juhász Ferenctől hallanak ezeken az alkalmakon. \”Mindenki úgy megy haza, hogy jóval gazdagabban, jóval felkészültebben, mint e nélkül. Talán Reményik Sándor után szabadon tudnám mondani: egy Istenarc van eltemetve bennünk, csak ránk rakódik a világ szennye.\”- fogalmazott az elnök.

A Kolpingban rendezett felkészülési napokhoz hasonló rendezvények pedig abban segítenek, hogy lélekben is közelebb kerüljünk az ünnephez.

– A hit évének egyik nem titkolt célja, hogy rávilágítson: az ember a saját hitével kapcsolatos kételyeit megélheti Isten elutasításaként vagy bizalomteli Istenhez-fordulásként is. A két út közti döntés nem logikai érveken nyugszik, hanem magán a hiten – hangsúlyozta Juhász Ferenc.

Karácsonyig minden hétfőn, este fél 7-kor várják az érdeklődőket a Kolping Házban.


Tovább az archívumra