Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vízkereszt után: begyűjtik a karácsonyfákat

Vízkereszt után: begyűjtik a karácsonyfákat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdte a kiszolgált karácsonyfák begyűjtését Gyöngyösön a hulladékszállító cég. Már évek óta Vízkeresztet követően, a kommunális hulladékkal együtt szállítják el a fenyőket az AVE dolgozói.

Sok lakásban már lebontották a karácsonyfákat. Leginkább a társasházas övezetekben dobják ki a fákat rögtön Vízkereszt után. Így január 6-át követően a hulladékszállító cég megkezdi azok elszállítását is.

Sári Péter, az AVE Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft. ügyvezetője elmondta, azt kérik, hogy a hulladékszállítási napon, a gyűjtő edény mellé, illetve társasházaknál a hulladéktároló mellé helyezzék ki az elhasznált fenyőket. Ezeket a kommunális hulladékkal együtt szállítja el a cég. A fenyők gyantatartalmuk, valamint a rajtuk hagyott szaloncukorpapírok és díszek miatt nem alkalmasak komposztálásra – tette hozzá az ügyvezető, ezért gyűjtik együtt a kommunális hulladékkal.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést azonban január 1-től kibővítették, így csaknem ötezer háztartást érint Gyöngyösön. A tele zsákok helyett minden szállításkor egy üres zsákot tesznek a postaládába a hulladékszállító cég emberei. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a háztól szállított szelektív gyűjtés során jóval több papír és műanyag hulladék gyűlik össze, mint a hulladékgyűjtő szigeteken. A vezető reméli, hogy így egyre többen térnek majd át a környezettudatos gyűjtési módra.


Tovább az archívumra