Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közelebb a zenéhez: hangszerbemutató az óvodában

Közelebb a zenéhez: hangszerbemutató az óvodában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hagyományokhoz híven idén is hangszerbemutatót tartottak a Pátzay János Zeneiskola növendékei a gyöngyösi Dobó Úti Tagóvodában. A program célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerkedjenek a hangszeres élőzenével.

Főként ismert gyermekdalok csendültek fel a Dobó úti óvoda téli hangversenyén. Hogy lekössék az ovisokat, a zeneiskola pedagógusai igyekeztek minél interaktívabbá varázsolni a hangszerbemutatót. A zeneiskola növendékei megszólaltatták a hangszereket, a zenetanárok pedig egyesével be is mutatták azokat.

A gyöngyösi Dobó úti óvoda és a zeneiskola kapcsolata már több mint egy évtizede tart. Ezek a foglalkozások mindkét fél számára építő jellegűek. Míg az ovisok egy része ilyenkor lát életében először igazi hangszereket, addig a zeneiskola fiatal növendékei egy nem túl kritikus közönség előtt szerezhetnek szereplési rutint.

Pap Tünde, a Dobó úti tagódova vezetője elmondta: idén 14. alkalommal rendezünk ilyen hangversenyt. Örülünk neki, hogy 2013-ban ráadásul a kultúra hetére sikerült megszervezni ezt, az óvoda életében már hagyományosnak mondható rendezvényünket. Ráadásul idén az Oktatási és Kulturális Bizottságtól támogatást is kaptunk rá.

A zeneiskolás tanárok elmondták, a gyerekek sokszor egy ilyen bemutató után kapnak kedvet a zenéléshez.

A hangszerbemutatón idén is részt vehetett az intézmény minden óvodása és szüleik is.


Az Aktuális napi hírei (2013-01-25 )

Tovább az archívumra