Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsz év után elkezdődhet a csatornázás

Húsz év után elkezdődhet a csatornázás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hétfői alapkőletétellel elkezdődött a szennyvízberuházás megvalósítása Domoszlón. Az európai unió által támogatott projekt keretében közel ezer lakást csatlakoztatnak az újonnan kiépítendő szennyvízhálózatra, és megépítenek egy szennyvíztisztítót is.

A tervek szerint év végére közel ezer domoszlói háztartást kötnek rá a szennyvízhálózatra, és létrehoznak egy szennyvíztisztítót is, összesen több mint 850 millió forintból. A fontos környezetvédelmi projektre húsz éve vár az önkormányzat, most megvalósulhat több mint hétszáz millió forintos európai uniós támogatással – mondta Havelant István, polgármester.

Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár szerint a beruházás különösen fontos a felszíni és felszín alatti vizeink védelme szempontjából, ezért a 2014-ig tartó uniós költségvetési időszakban számos kétezernél kisebb lélekszámú településen indul hasonló beruházás.

A térség országgyűlési képviselője szerint a beruházásoknak köszönhetően jelentősen emelkedik a helybeliek életszínvonala. Balázs József azt is elmondta: a jövőben a térség több településén is indul hasonló beruházás, legközelebb Karácsondon teszik majd le az alapkövet.


Tovább az archívumra