Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Minőségirányítási rendszer a Bugát Pál Kórházban

Minőségirányítási rendszer a Bugát Pál Kórházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még magasabb elégedettség a betegellátásban, precízebb dokumentálás és hatékonyság: ez a lényege azoknak a magyar és nemzetközileg is elfogadott minőségirányítási rendszereknek, melyekhez a gyöngyösi Bugát Pál Kórház hivatalosan is csatlakozott.

Szabályozottabb ellátási folyamatok, precízebb dokumentációvezetés, több információtartalom a zárójelentéseken: csak néhány részlet, amelyekben változást hoz az új minőségirányítási rendszer, a betegek szempontjából.

Bodnár Krisztina, a kórház ügyvezetője vette át Pónyai Györgytől, a Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatójától a tanúsítványokat.

– A betegellátás minőségének a javítását mindenképpen fokozni szerettük volna, és az egészségügyben ennek az egyik legfontosabb eszköze az lehet, hogy ezt a minőségirányítási rendszert bevezetjük, illetve folyamatosan ellenőrizzük, karbantartjuk és működtetjük. Én úgy gondolom, hogy a kórház betegellátásának a szakmai színvonala ezzel mindenképp növekszik – fejtette ki az ünnepélyes tanúsítvány-átadáson Bodnár Krisztina.

Pónyai György, a Magyar Szabványügyi Hivatal ügyvezető igazgatója arra emlékeztetett: igazából két rendszerről kell beszélni, az egyik egy nemzetközi szabvány, az ISO9001-es, ami az egész világon ugyanazokat a feltételeket szabja meg, hogy egy cég vagy egy kórház vagy bármilyen más intézmény milyen rend szerint működjön. A másik az Egészségügyi Ellátási Standardok, ami viszont magyar.

A két rendszernek számos átfedése van, de mindkettő célja, hogy növelje a kórház hatékonyságát és a betegek elégedettségét.

Elhangzott az is: a tanúsítvány megszerzése nem végcél, hanem egy folyamatos munka kezdete, hiszen állandóan javítani és felülvizsgálni kell a rendszer megvalósulását. Ezt a Szabványügyi Hivatal minden évben ellenőrzi.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság