Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Minőségirányítási rendszer a Bugát Pál Kórházban

Minőségirányítási rendszer a Bugát Pál Kórházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még magasabb elégedettség a betegellátásban, precízebb dokumentálás és hatékonyság: ez a lényege azoknak a magyar és nemzetközileg is elfogadott minőségirányítási rendszereknek, melyekhez a gyöngyösi Bugát Pál Kórház hivatalosan is csatlakozott.

Szabályozottabb ellátási folyamatok, precízebb dokumentációvezetés, több információtartalom a zárójelentéseken: csak néhány részlet, amelyekben változást hoz az új minőségirányítási rendszer, a betegek szempontjából.

Bodnár Krisztina, a kórház ügyvezetője vette át Pónyai Györgytől, a Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatójától a tanúsítványokat.

– A betegellátás minőségének a javítását mindenképpen fokozni szerettük volna, és az egészségügyben ennek az egyik legfontosabb eszköze az lehet, hogy ezt a minőségirányítási rendszert bevezetjük, illetve folyamatosan ellenőrizzük, karbantartjuk és működtetjük. Én úgy gondolom, hogy a kórház betegellátásának a szakmai színvonala ezzel mindenképp növekszik – fejtette ki az ünnepélyes tanúsítvány-átadáson Bodnár Krisztina.

Pónyai György, a Magyar Szabványügyi Hivatal ügyvezető igazgatója arra emlékeztetett: igazából két rendszerről kell beszélni, az egyik egy nemzetközi szabvány, az ISO9001-es, ami az egész világon ugyanazokat a feltételeket szabja meg, hogy egy cég vagy egy kórház vagy bármilyen más intézmény milyen rend szerint működjön. A másik az Egészségügyi Ellátási Standardok, ami viszont magyar.

A két rendszernek számos átfedése van, de mindkettő célja, hogy növelje a kórház hatékonyságát és a betegek elégedettségét.

Elhangzott az is: a tanúsítvány megszerzése nem végcél, hanem egy folyamatos munka kezdete, hiszen állandóan javítani és felülvizsgálni kell a rendszer megvalósulását. Ezt a Szabványügyi Hivatal minden évben ellenőrzi.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság