Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Székely zászló: a képviselőknek kell dönteniük

Székely zászló: a képviselőknek kell dönteniük

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jövő héten a gyöngyösi Városházára is kikerülhet a székely zászló. A lobogó egyre több magyarországi hivatalos épület homlokzatán látható, kint van például a parlamenten is. Gyöngyös polgármestere saját zászlóját már kihelyezte irodája erkélyére, ahhoz azonban, hogy a homlokzatra is kikerülhessen, testületi döntés szükséges.

A gyöngyösi városháza épületén hivatalosan egyelőre csak a magyar és az európia uniós zászló lobog, hamarosan azonban a székely zászló is melléjük kerülhet. Kévés Tamás jobbikos önkormányzati képviselő ugyanis egyéni indítványként kezdeményezte, hogy a lobogó a nemzeti szolidaritás és összetartozás jelképeként kerüljön ki a városházára.

A kezdeményezést Faragó László polgármester is támogatja, aki irodája erkélyére saját székely zászlóját már kihelyezte. Mint mondja, ez számára személyes okokból is fontos.

– 2004. december 5-ét Erdélyben töltöttem, és azt a rémálmot nem kívánom senkinek, ahogy a székelyudvarhelyiek fogadták a kettős állampolgárságról szóló népszavazással kapcsolatos híreket. Az emberek bánatukban sírtak, egyszeriben fagyossá vált a levegő, és nem álltak velünk szóba – idézte fel a polgármester.

Az, hogy a városháza homlokzatára is kikerül-e a székely zászló, jövő hét csütörtökön dől el, a kihelyezéshez ugyanis képviselő-testületi döntés szükséges.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság