Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A földkábel sem megoldás – újabb egyeztetés az áramszünetekről

A földkábel sem megoldás – újabb egyeztetés az áramszünetekről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Összesen tizenhét áramkimaradást jelentettek az idei télen az áramszolgáltatónak a felső-mátrai térségben – a tegnapi egyeztetések során az ÉMÁSZ is elismerte, ez a szám magasabb az átlagnál. Most egy asztalhoz ültek a károsultak és a szolgáltató képviselői, hogy megoldást keressenek a problémára.

Balázs József országgyűlési képviselő azt mondta: már az is nagy előrelépés, hogy az egyeztetés létrejött, ráadásul a problémai gyökereihez is közelebb kerültek.

Az elmúlt években a Mátrában számos turisztikai fejlesztés valósult meg – szálláshely-bővítés, attrakciók létrehozása -,amelyekkel nem tartott lépést az áramszolgáltató infrastruktúrájának fejlesztése – vélekedett a honatya.

A tegnapi egyeztetést a mátraszentimrei polgármesteri hivatalban tartották. A házigazda település polgármestere, Stuller András azt mondta: nem elégedett az eredményekkel.

Konkrét, rövid távú megoldásokban bízott, mint például a legkritikusabb vezetékszakaszok lecserélése földkábelre. Ez azonban az áramszolgáltató szakemberei szerint műszakilag kivitelezhetetlen, ráadásul a későbbi hibaelhárítást is jelentősen megnehezítené, és környezetvédelmi szempontból sem jó megoldás.

Az áramszolgáltató kinyilvánította: a szolgáltatás gyorsabb helyreállítása érdekében rövid időn belül automatizált, távvezérelhető eszközöket épít be rendszerébe, így a többórás kimaradások néhány percesre csökkenhetnek, és kidolgozzák a hosszú távú megoldási javaslatokat is. Az ügyben egyébként – ahogyan arról híradónkban is beszámoltunk – a múlt héten Horváth László Heves megyei kormánymegbízott is egyeztetéseket kezdeményezett a károsultakkal és a szolgáltató képviselőivel.


Tovább az archívumra