Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rák és vírusok: rohamléptekkel fejlődik a tudomány

Rák és vírusok: rohamléptekkel fejlődik a tudomány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az emberiség láthatatlan ellenségei ellen folyamatos lépéshátrányban van a tudomány – ezzel a gondolattal indította a vírusokról tartott előadását dr. Berencsi György nyugalmazott virológus, a gyöngyösi Kolping házban. A Keresztények az egészségért elnevezésű rendezvénysorozat következő előadására március 11-én várják az érdeklődőket.

„Keresztények az egészségért” címmel előadássorozatot indított a gyöngyösi Kolping ház. A rendezvényeken különböző szakterületen tevékenykedő orvosok beszélnek a kereszténység és az orvostudomány kapcsolatáról, saját kutatásaikról és a különböző gyógymódokról is. Az első előadó dr. Berencsi György nyugalmazott virológus volt.

A szakember egyebek mellett arról beszélt: a tudomány hatalmasat fejlődött, több száz vírusbetegséget tudnak diagnosztizálni, egyre világosabb a vírusok és a rákbetegségek esetleges kapcsolata is. A szakember hozzátette: a virológus szakma folyamatos lépéshátrányban van a vírusokkal szemben. Viszont egyre több gátló szert fedeznek fel, amelyekből aztán vakcinákat készíthetnek. A fejlődést érzékeltetve elmondta: a nyolcvanas évek végén világszerte évenként 300 ezer gyerek betegedett meg gyermekbénulásban, ezzel szemben tavaly összesen 202.

A program szervezője, Zajdó Lajosné elmondta: a következő rendezvény előadója Csókai András, idegsebész lesz, aki „Hit, értelem, gyógyulás” címmel tart majd előadást, a sorozat következő darabjában pedig dr. Gömör Béla a mozgásszervi betegségekről és megelőzésükről beszél az érdeklődőknek.


Tovább az archívumra