Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzzel-vassal a füst ellen

Tűzzel-vassal a füst ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fokozottan ellenőrzik a dohányzási tilalom betartását. A megyei kormányhivatal és a járási hivatalok felügyelői március elejéig razziáznak a megyében.

Balla Imre, az egyik gyöngyösi söröző tulajdonosa azt mondja: sokaknak hozzá tartozik a kocsmahangulathoz a dohányfüst, de ez nem kivitelezhető. Vendéglátó szempontból azok hátrányba kerülnek, akik nem rendelkeznek kerthelyiséggel.

Azt, hogy a dohányzási tilalmat betartják-e egyebek mellett a szórakozóhelyeken is, most átfogó akciókkal ellenőrzik.

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, illetve a járási hivatalok népegészségügyi intézeteinek közegészségügyi felügyelői március elejéig razziáznak a megyében.

Pozsgai Szabolcs, a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Közegészségügyi Osztályának vezetője az Aktuálisnak elmondta: a dohányzási tilalom alá eső közterületeket a közterület-felügyelettel közösen ellenőrzik, illetve visszatérnek azokba a vendéglátó-egységekbe, munkahelyekre, intézményekbe, ahol korábban problémákat találtak.

Az a magánszemély, aki a dohányzással összefüggésben bármilyen tilalmat megszeg, akár 50 ezer forint bírsággal is sújtható. A szakemberek azt mondják, Heves megyében eddig nem találtak kirívó szabálytalanságokat.

Tiltott helyen történő dohányzás miatt összesen 16 személlyel szemben szabtak ki közel negyedmillió forint értékben bírságot megyénkben.

Idén még több hasonló akciót terveznek az ellenőrök.


Tovább az archívumra