Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs ingyenebéd – hétezren maguk fizetik a tébét

Nincs ingyenebéd – hétezren maguk fizetik a tébét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hétezer magánszemély köteles saját maga fizetni az egészségügyi járulékokat Heves megyében. Ebből közel 2300 magánszemélyt kell felszólítani, hogy rendezze az egészségbiztosítási jogviszonyát- tudtuk meg a Nemzeti Adó és Vámhivatal Heves megyei igazgatóság ügyfélkapcsolati osztályvezetőjétől.

Egészségügyi ellátásra jogosult személyek a kiskorú gyerekek, a nappali tagozatos diákok, a nyugdíjasok, a nyugdíj jellegű ellátásban részesülő személyek, illetve azok, akik rendelkeznek valamilyen jogviszonyból származó jövedelemmel. Akik nem tartoznak egyik csoporthoz sem, azoknak ezt be kell jelenteniük a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, s maguknak kell gondoskodniuk a biztosításukról.

Némethné Fülöp Ágnes, a Nav Heves megyei igazgatóság ügyfélkapcsolati osztályának vezetője elmondta: 2013 ban havonta 6660 forintot kell befizetniük azoknak, akik maguk kénytelenek rendezni társadalombiztosítási jogviszonyukat. Heves megyében is egyre több embernek kell saját magának rendeznie a tb-t, idén év elején hétezer ezer olyan magánszemély van aki ebbe a körbe tartozik,tehát gyakorlatilag saját maga köteles fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot.

Évente közel 2300 embert kell figyelmeztetni arra, hogy rendezze jogviszonyát.

Fontos, hogy létezik türelmi idő is. A munkaviszony megszűnését követően 45 napig él a biztosítás, ez idő alatt igénybe vehetik még az egészségügyi ellátást.


Tovább az archívumra