Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kék séta, kék ragyogás – az autizmus világnapját ünnepelték

Kék séta, kék ragyogás – az autizmus világnapját ünnepelték

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétmilliárd forintot különített el idén a kormány az autizmussal élők körülményeinek javítására – jelentette be Horváth László, kormánymegbízott az Autizmus Világnapja alkalmából megrendezett gyöngyösi programsorozaton.

Ha az ég nem is volt kék, az a több tucat léggömb már igen, amit hétvégén engedtek el Kékestetőn az autizmus világnapja alkalmából. Az idei Kék Séta az autizmusért rendezvényen télies hidegben zenéltek a Gyöngyösi Autista Segítő Központ lakói. A nap egyik legfőbb mondanivalója, hogy bőven van mit bepótolnia az átlagembernek az autisták megismerésében.

Még 2007-ben nyilvánította az ENSZ közgyűlése április 2-át az Autizmus Világnapjává. Világszerte száz emberből egyet érint az autizmus, hazánkban közel százezer autizmussal élő ember van.

Az 1999-ben alapított és a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány által fenntartott Gyöngyösi Autista Segítő Központ több mint negyven gyermeket és felnőttet lát el. Az ő támogatásuk nem múlhat csupán azon, hogy van-e elegendő jószándékú ember – ezt már dr. Réthy Béla, gazdasági alpolgármester mondta köszöntőbeszédében.

A Kék Sétát követően este Szentmisét és jótékonysági koncertet tartottak az Alsóvárosi Ferences templomban, ami ekkora már kék színbe öltözött. Az eseményen részt vett Horváth László kormánymegbízott is, aki az ASK-ban ajándékokat adott át, egyúttal bejelentve: a kormány kétmilliárd forintot biztosított idén a Széchenyi Terv keretében az autizmussal élő emberek életminőségének javítására, és foglalkoztatásuk elősegítésére.


Tovább az archívumra