Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Van, ahol osztanak

Van, ahol osztanak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fenntartóval történet egyeztetés után tegnap és ma kiosztották a tankönyveket a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában. Ez azoknak szülőknek nem okozott problémát, akiknek emiatt szabadságot kellett kivenniük.

Osztják a tankönyveket a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Több mint 340 diák számára kezdődik meg jövő héttől ebben az iskolában a tanév. Az intézmény vezetője azt mondja, ők is megkapták az emberi erőforrások minisztériumából azt a levelet, mely szerint csak az első tanítási napon lehet kiosztani a tankönyveket. Arra azonban már nem volt elég idejük, hogy a szülőket is értesítsék erről.

– Megkérdeztük a fenntartót, az Egri Egyházmegyét és azt mondták, hogy nyugodtan osszuk ki a könyveket, ha már megígértük a szülőknek. Hozzánk nem érkezett panasz azzal kapcsolatban, hogy szabadságot kell kivenni a tankönyvosztás miatt. – mondta Kurucsai József igazgató.

Bár ebben az iskolában a legkisebbek szüleinek tegnap volt tankönyvosztás, Varga Nikolették egy nappal később kapták meg a tankönyveket. Õk az interneten olvasott információk szerint semmisnek vették az iskola weblapján feltüntetett dátumokat.

– Én azt hallottam, hogy szeptember 2-án lehet osztani a tankönyveket. Nekem alsós a gyermekem. Tegnap kellett volna átvennünk, ezért vagyunk itt most. Teljesen félre lettünk vezetve. – mondta Varga Nikolett.

Az igazgató azt mondja, sok részletre kell figyelni a tankönyvek kiosztásakor, ezért fontos, hogy a szülők is jelen legyenek. Főként a kisebb gyerekek esetében. Ezért is ragaszkodtak az eredetileg meghirdetett időponthoz.

– A szülőnek kell aláírni azt, hogy átvették a könyveket, be kell mutatni a befizetett csekket, valamint le kell ellenőrizni a tankönyvcsomag tartalmát is. – tette hozzá Kurucsai József.

A gyerekek az idei tanévtől ilyen, névre szóló csomagokban kapják meg a tankönyveket. Ezekből a tanároknak tankönyvosztáskor ki kell venniük a megrendelt dolgozatfüzeteket, hogy a tanév során használni tudják őket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság