Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesek is bekapcsolódnak a szociális munkába

Önkéntesek is bekapcsolódnak a szociális munkába

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyre több önkéntesre számíthatnak a város szociális ellátást végző intézményei – fejtette ki a keddi Fórumban a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója. Maka Piroskával a szociális munka napja alkalmából beszélgettünk.

November 12-e a szociális munka napja, ami 1997 óta fontos ünnep a területen dolgozók számára – mondta stúdiónkban Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Igazgatója. A téli időszakban több munkatársra van szükség, így ezekben a hónapokban az intézményekben dolgozók létszámát is növelik.

„A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók száma minden területet beleértve 120-130 főre tehető, de emellett részmunkaidőben vagy a megbízással foglalkoztatott gondozónők alkalmazásával a 150-160 főt is elérheti a téli időszakban.” – fejtette ki Maka Piroska.

Ezt egészítik ki az önkéntesek, akik civil- vagy egyházi szervezet tagjaként, illetve magánemberként segítenek a munkában. Hamarosan azok a diákok is munkába állnak, akik a kötelező közösségi szolgálatot valamelyik szociális intézménynél kívánják ellátni. Maka Piroska szerint ez a diákoknak csak a javát szolgálja majd.

„Meggyőződésem, hogy más optikával, más szemüveggel néznek azt követően, hogy ha megéli és közel engedi magához azokat a problémás helyzeteket, amelyek most is ott vannak a környezetükben, csak még nem tanítottuk meg őket, hogyan kell ezeket szemlélni.” – mondta el a KHSZK vezetője.

A humán szolgáltató központ a Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Kereskedelmi Szakközépiskolával és a katolikus egyház fenntartásában működő Vak Bottyán János Középiskolával kötött szerződést, és hamarosan az első diákok is megjelennek az intézményeknél.


Tovább az archívumra