Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bajusszal a rák ellen

Bajusszal a rák ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A prosztatarák-ellenes novemberhez már Magyarországon is egyre többen csatlakoznak.  Az Ausztráliából indult nemzetközi Movember-mozgalom bajusznövesztéssel igyekszik felhívni a figyelmet a prosztatarák megelőzésére és a férfiak egészségének megőrzésére, amelyhez idén ötödik alkalommal csatlakozott Magyarország.

A gyöngyösi kézilabdacsapat tagjai is egy hónapon át növesztik a Movember Hungary kampány védjegyeként szolgáló bajszukat, hogy felhívják a figyelmet a betegség megelőzésére.

A prosztatarák egyre gyakrabban fordul elő, Magyarországon évente háromezer új beteget regisztrálnak és a betegeknek csak fele gyógyítható. Európában az 50 év fölötti férfiak leggyakoribb rosszindulatú betegsége- mondja Leövey Gábor urológus szakorvos, aki a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

A kampányt évről-évre egyre több ismert ember támogatja, például Klausmann Viktor is, sőt éttermek, szórakozóhelyek adománygyűjtési akciókat szerveznek, hogy a befolyt összegből orvosi műszert vásároljanak, amit az idén az Országos Onkológiai Intézetnek ajánlanak fel. Televíziónkat munkatársunk, Pifkó Tamás képviseli az akcióban, így a változás az Aktuálisban is nyomon követhető lesz.

A mozgalom célja felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket és rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon. Aki csatlakozni szeretne a mozgalomhoz, az tegye félre hónap végéig a borotvát.


Tovább az archívumra