Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csernák Noémi kiállítása a Kaszinóban

Csernák Noémi kiállítása a Kaszinóban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy 12 éves kislánynak nyílt önálló rajzkiállítása a Mátra Honvéd Kaszinóban. Csernák Noémit a Junior Art Alapítvány fedezte fel, s ők szervezték meg a tehetséges hatodikos első kiállítását is.

Nem egyszerűen csak gyerekrajzok láthatók itt a Mátra Honvéd Kaszinó galériáján. A Junior Art Alapítvány által szervezett kiállítás valójában egy tehetséges fiatal alkotó menedzselésének fontos állomása. Az alapítványnál vallják, a tehetségeket nem elég felfedezni, fejlesztésüket és a művésszé válásukat támogatni kell. Például egy ilyen bemutatkozási lehetőséggel.

A 12 éves Csernák Noémi a hatvani Szent István Általános Iskola tanulója. Õ a galéria eddigi történetének legfiatalabb kiállítója. A pedagógusok szerint Noémi rajzai mesze fölötte állnak azoknak, amelyeket saját korosztályának tehetséges rajzosai készítenek.

Noémi nem másolja, hanem újra teremti figuráit, azokat hétköznapi emberek tulajdonságaival felruházva. Azt mondja, egyszer majd szívesen készítene rajzfilmeket is, egyelőre azonban még tanulnia kell. Tóth Attila hosszabb ideje foglalkozik vele, s igyekszik a rajzon kívül más alkotó technikákat is megtanítani neki.

A Junior Art Alapítvány látókörében mintegy 30 fiatal alkotó van, ezek 2/3-a foglalkozik képzőművészettel. Tóth Attila és társai azt szeretnék, ha Noémi kiállítása ösztönözné a többi ifjú tehetséget is arra, hogy közkinccsé tegyék alkotásaikat. Ki tudja, talán közülük kerül ki a jövő nagy képzőművésze.


Tovább az archívumra