Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Napirenden az adócsökkentés

Napirenden az adócsökkentés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csütörtökön elfogadhatja a képviselő-testület a gyöngyösi városvezetés adócsökkentési javaslatát.

A kommunális- és az iparűzési adót érintő intézkedésekkel mindkét frakció egyetért, de a szocialistának lesznek kiegészítő javaslataik – hangzott el a „Döntés előtt”-ben.

Egyebek mellett a költségvetés tervezetének első fordulós tárgyalása is szerepel az év első munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésének napirendjén. A gyöngyösi testület frakciói a tervezet alapjaival egyetértenek, de több javaslatot is megfogalmaznak majd csütörtökön- mondták el a frakcióvezetők keddi műsorunkban. Hiesz György szocialista frakcióvezető az ivóvízhálózat után fizetendő bérleti díjak ügyében is javaslatot fogalmaz majd meg, a Heves Megyei Vízmű ajánlatát ugyanis kevésnek tartja. Szerinte a cég egyebek mellett a rezsicsökkentés következtében elszenvedett bevételkiesés miatt fogalmazott meg alacsony bérletidíj-javaslatot.

Ugyancsak döntenek majd a képviselők a KLIK számára a tornatermek után fizetendő bérleti díjakról, bár a frakcióvezetők az intézményfenntartó által meghatározott díjat indokolatlanul magasnak találják. Ugyancsak napirenden lesz a műfüves labdarúgópálya helyének előkészítése, és a képviselők arról is dönthetnek, milyen formában kérjék vissza használatra a 2010-ben a Mátra Volánnak új buszmegálló építésére értékesített egri úti területet.

Szinkron: 2.rész 8:51 talán – 9:16 legfontosabb

„Talán jó lenne, ha nem tennénk le arról, hogy előbb-utóbb valóban sportcélra visszaáramoljon ez a terület az önkormányzat javára, de nem kell feltétlenül tulajdonban gondolkodnunk, számunkra a használat a legfontosabb”

A képviselők csütörtökön elfogadhatják a városvezetés adócsökkentési javaslatát is, amely a kommunális és az iparűzési adó esetében fogalmaz meg könnyítéseket. A képviselőtestület ülését a Gyöngyösi Televízió élőben közvetíti.


Tovább az archívumra