Kezdőlap » Hírek - Aktuális » TiJöttök! – tudományos program a KRF-en

TiJöttök! – tudományos program a KRF-en

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A műszaki –és természettudományos életpályát népszerűsítő program, a TiJöttök! 10.vidéki rendezvényének, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola adott otthont. A roadshow-t az intézmény Nyílt nap keretében rendezte meg.

A hazai egyetemek, főiskolák tudományos életének bemutatásával kívánja vonzóvá tenni a műszaki – és természettudományos életpályákat az a 12 állomásból álló országos roadshow, amely februárig tart és az Európai Unió támogatásával jött létre.

Az országos programhoz olyan innovatív felsőoktatási intézmények csatlakozhattak, akik kutatási téren kiemelkedő eredményeket értek el. A Károly Róbert Főiskola több kutatója és hallgatója csatlakozott a programhoz.

Példaértékű életpályamodelleket mutattak be a résztvevőknek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a roadshowra szívesen eljönnek a diákok, sokan részt vesznek az intézményeket bemutató rendezvényen. A gyöngyösi főiskolán nyílt nap keretein belül várták az érdeklődőket, az intézmény leendő hallgatóit.

Az életpályák bemutatása mellett a diákok érdeklődését látványos természettudományos kísérletekkel igyekeztek felkelteni, lehetett ismét gömböcöt simogatni, LEGO robotokkal ismerkedhettek a leendő hallgatók, valamint a képzési területek bemutatásán túl gyógynövény szemináriumot is tartottak.


Tovább az archívumra