Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Indul a jelentkezés a Diplomamentő programra

Indul a jelentkezés a Diplomamentő programra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Március közepén indult el az előzetes regisztráció a kormány Diplomamentő programjára. A tanfolyamok várhatóan a hónap végén kezdődnek. A három milliárd forint keretösszegű program közel 10 ezer fiatalnak segíthet a diplomához jutáshoz.

Az ofa.hu oldalon lehet regisztrálni a diplomamentő programra, amelynek célja, hogy segítse azokat a fiatalokat, akik a nyelvvizsga hiányában nem tudták átvenni a diplomájukat. A regisztráció várhatóan április 4-én zárul, a tanfolyamok pedig a hónap végén indulnak. Annak, hogy valaki jelentkezhessen a támogatott programra, vannak bizonyos feltételei.

Csomós Tamás, a Károly Róbert Főiskola Regionális Felnőttképzési és Szolgáltatási Központ igazgatója elmondta, egyrészt a jelentkezőnek már záróvizsgát kellett tennie egy felsőoktatási intézményben, illetve nem lehet hallgatói jogviszonya felsőoktatási intézménnyel.

A jelentkezésnél előnyt élveznek a tartósan munkanélküliek, és a kismamák. Egy jelentkezőt 300 ezer forint összegben támogatnak, ez fedezi majd a 180 vagy 240 órás tanfolyamokat. Heves megyében várhatóan négy helyszínen tartanak órákat.

Csomós Tamás azt mondja: pontos adatokat még nem tudnak, de az biztos, hogy nagy lesz az érdeklődés a programra.

Csomós Tamás szerint a legtöbben azért nem tettek nyelvvizsgát záróvizsga előtt, mert a tanulmányuk befejezése volt az elsődleges cél, és nem a nyelvvizsga megszerzése. Mikó Dalma is hasonló okból jelentkezik most tanfolyamra.

A képzésen résztvevők az első sikertelen nyelvvizsga után még kétszer újra próbálkozhatnak saját költségen. Ha a vizsga így sem sikerül, akkor vissza kell fizetni a tanfolyam árának a felét.

A Diplomamentő program 2015 december 31-ig tart.


Tovább az archívumra