Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Meleg, méhek, darazsak

Meleg, méhek, darazsak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hirtelen jött jó időnek köszönhetően az emberek idejük nagy részét a szabadban töltik. A kirándulók és szabadtéri programokat választók gyakran találkozhatnak környezetükben méhekkel, vagy darazsakkal. A rovarok csípései nem csak fájdalmasak lehetnek, de komolyabb szövődményekkel is járhatnak, ezért érdemes körültekintőnek lenni.

Bognár Éva, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Intézőbizottsági tagja arra hívta fel a figyelmet: nem kell megijedni a méhektől, hiszen a rovarok ebben az időszakban a legártatlanabbak. „Nem fecsérlik a fullánkjaikat feleslegesen”, nem támadják az embert, hanem ők biztonságos lakhelyet keresnek – fogalmazott a szakember, hozzátéve azt is: a méhek befogásához feltétlenül szakembert kell hívni.

A szakember szerint ugyancsak fontos, hogy a méheket és a darazsakat mindenki meg tudja különböztetni, ez a szükséges beavatkozás szempontjából is fontos. A darazsak egyébként még két-három hétig nem jelentenek veszélyt, utána kezdenek rajzani.

Abban az esetben, ha forgalmas közterületeken, óvodákban, iskolákban telepednek meg az állatok és életveszélyt, sérülésveszélyt jelentenek, a katasztrófavédelem térítésmentesen beavatkozik.


Tovább az archívumra