Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hét polgármesterjelölt

Hét polgármesterjelölt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hét polgármesterjelölt adott le a jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat a hétfő délután négy órás határidőig a helyi választási irodához. Négyüket már nyilvántartásba is vették, a többiekét még számlálták.

Átvizsgálásra váró irathalom a helyi választási irodában. A dossziék a polgármesterjelöltek támogatói ajánlásait tartalmazzák, a jelöltté váláshoz háromszáz aláírás szükséges. A tegnap délutáni határidőig hét polgármesterjelölt adta le az aláírásokat.

– Ez a szám még természetesen változhat, hiszen vannak olyan jelöltek, akikről a választási bizottság még nem hozott döntést, és a jogerőre emelkedést is meg kell várni, tehát a szavazólapi sorrend e hét végére válhat véglegessé – mondta el dr. Kozma Katalin, a választási iroda vezetője.

A pártok jelöltjein kívül két civil szervezet által támogatott és két független jelölt található a hetes listában. Az egyéni választókerületekben is indulnak független jelöltek, így például a kettes, a hatos és a nyolcas körzetben. Tegnap a jelölőszervezetek sorrendjét is kisorsolta a választási bizottság, ma pedig a kompenzációs listák ügyében is döntést hoznak.

Kozma Katalin a nemzetiségi választással kapcsolatban elmondta: roma és ruszin önkormányzat alakulhat Gyöngyösön, a három-három kisebbségi önkormányzati posztért a ruszinoknál négyen, míg a romáknál tizenhatan indulnak.


Tovább az archívumra