Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az utolsó döntések – halasztott pályázat

Az utolsó döntések – halasztott pályázat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi képviselő-testület ma sem írt ki pályázatot a helyi autóbusz-közlekedés működtetésére, a szerződést ismét meghosszabbította az üzemeltetővel. A grémium döntött a műfüves focipálya üzemeltetéséről, és alapítványok támogatásáról is.

A helyi autóbusz-közlekedés üzemeltetésére vonatkozó szerződést egy korábbi, eredménytelen pályázat után egyszer már meghosszabbította a testület a jelenlegi működtetővel, most a képviselők újra e mellet a megoldás mellett döntöttek, a pályázati feltételeket pedig átdolgozzák annak érdekében, hogy valódi verseny alakulhasson a lehetséges pályázók között.

A testület arról is döntött, hogy a város ebben a tanévben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez. A célra az önkormányzat a jövő évi költségvetésében hárommillió forintot biztosít.

A képviselők egyetértettek abban, hogy az önkormányzat továbbra is folytassa a humán papillóma vírus elleni védőoltási programsorozatot. Az ehhez szükséges csaknem kétmillió forintot az idei költségvetésből biztosítják. A testület továbbá 4,3 millió forintot hagyott jóvá a műfüves sportpálya üzemeltetési feladataira december 31-ig. A pálya üzemeltetését a Sportfólió Kft. végzi majd. A város a MOZAIK Hagyományőrző és Kulturális Alapítvány munkáját további százezer, míg a Cantus Corvinus Vegyeskart 300 ezer forinttal támogatja.

Döntés született arról is, hogy a város 1,8 millió forinttal segíti a Mátra Művelődési Központ színfalak mögötti földszinti folyosójának burkolását, csaknem 70 millió forinttal támogatja a jövő évi költségvetés terhére az önkormányzat energia beszerzési költségeit, és kétmillió forinttal segíti a közterület-felügyelők két motorkerékpár-beszerzését. Mindemellett támogatást kapott a mátrafüredi park sétányának felújítása és a közvilágítás kialakítása is.

A Gyöngyös-Strand Kft. hitelének átalakításával kapcsolatban a testület úgy határozott, hogy a svájci frankban felvett hitelt úgynevezett multy currency lehetőség fenntartása mellett euróra váltja a város. Ez a többdevizás hitel a testület reményei szerint nagyobb pénzügyi biztonságot nyújt majd az önkormányzatnak.


Tovább az archívumra