Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hiesz György a polgármester

Hiesz György a polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hiesz György, az MSZP-DK-Együtt közös jelöltje nyerte a vasárnapi polgármesterválasztást Gyöngyösön. Hiesz György harmadik ciklusát abszolút többség nélkül kezdi a város élén, az öt szocialista képviselő mellett ugyanis hat jobbikos és három Fidesz-KDNP-s képviselő alkotja az újonnan felálló grémiumot.

Az országos átlagnál nagyobb érdeklődés övezte a vasárnapi önkormányzati választást Gyöngyösön. Városunkban a részvétel 47 százalékos volt, ami meghaladja az országos 44 százalékot. A polgármesteri székért hatan versengtek, közülük Hiesz György, az MSZP-DK-Együtt közös jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, a voksok 31,5 százalékával nyerte a választást, négyszázhetven szavazattal többet gyűjtve a második helyre befutott Fidesz-KDNP-s jelöltnél, Dr. Tatár Lászlónál. Hiesz György harmadik ciklusát kezdheti a város élén, szerinte az elmúlt tizenkét év munkájának köszönhető az eredmény.
– Az elmúlt négy évben korrektül, ellenzékben kompromisszumkészek voltunk, a város érdekében politizáltunk, a megelőző nyolc évben pedig rengeteg eredményünk volt, és tudtuk azt, hogy messze jobban teljesítünk mint országosan a baloldali pártok, hiszen ott komoly gondok vannak. – mondta első nyilatkozatában Hiesz György.
A képviselőtestületben három frakció alakulhat a vasárnapi szavazás eredményeként. Az egyéni választókerületek felében, összesen öt körzetben jobbikos jelölt nyert, négy körzetben a balodlali összefogás jelöltjei nyerték a választást, a Fidesz-KDNP pedig egy körzetben tudta a legtöbb szavazatot gyűjteni. A kompenzációs listáról két Fidesz-KDNP jelölt jutott mandátumhoz, így a kormányzó pártszövetségnek három képviselője lesz az újonnan felálló testületben, míg a Jobbik és az MSZP-DK-Együtt egy-egy listás helyet tudhat magáénak, vagyis hat jobbikos és a polgármesterrel együtt hat baloldali tagja lesz a grémiumnak. Abszolút többsége tehát senkinek nincs, így a biztos működés feltételeinek megteremtése lesz az új polgármester első feladata.
– Én ezt jeleztem, hogy mindenféleképpen ha győzök, akkor jobboldali városvezetést bevonok, most kötelező bevonnom, hiszen a választási matematika ezt kívánja. És hadd köszönjem meg azoknak a választóknak, akik engem támogattak, illetve a baloldali jelölteket, így öten vagyunk a 15 tagú képviselőtestületben. – tette hozzá Hiesz György.
A választás eredménye még nem tekinthető véglegesnek, szerdáig ugyanis a jelölőszervezetek élhetnek fellebbezési jogukkal, így az új képviselőtestület alakuló ülésének időpontjával kapcsolatban is csak ezt követően lehet majd biztosat tudni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság