Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szeptemberre kész lesz a suli

Szeptemberre kész lesz a suli

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tervezettnél lassaban haladnak a felújítási munkálatok a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Kurucsai József iskolaigazgató szerint azonban tartható lesz a végső határidő, így a jelenleg Kolping házba és Károly Róbert Főiskolára kihelyezett diákok szeptembertől visszakerülhetnek a megújult intézménybe. Az 570 millió forintos felújítás során többek között emeletes tornateremmel, étkezővel és szaktantermekkel bővül az iskola.

Kurucsai József igazgató épp a felújítási munkálatokat mutatja.

Előreláthatólag jövő szeptembertől a megújult iskolában tanulhatnak a Rákóczis diákok. Akadtak azonban statikai gondok, emiatt a terveket módosítani kellett.

– A tervezetthez képest kicsit lassabban haladnak az események, az első 3 hónapunk sajnos adminisztrációs gondok miatt elcsúszott, ezt próbálja most a kivitelező behozni. Természetesen itt egy 130 éves épületről beszélünk, kvázi éri az embert meglepetés. De úgy gondolom, hogy a megfelelő határidő betartásával ezt megtudják majd ők oldani – fogalmazott.

Az 570 millió forintos projekt segítségével kívül-belül új arculatot kap majd az intézmény.

– Lesz egy új emeletes tornatermünk, éttermet kapunk, illetve az étteremhez egy melegítő konyhát, az összes terem festésre kerül, parkettafelújítás, akadálymentesítés, új informatika terem, új természettudományos teljesen felszerelt szaktantermünk lesz, és végre egyszer egy olyan folyosónk, amivel a 3 épületrészt össze tudjuk kötni, és hogy ha a gyerekeknek át kell menni egyik épületrészből a másikba, akkor nem kell esőben átmenni – ecsetelte az igazgató.

A gyerekek átmenetileg a főiskola épületében, valamint a Kolping házban tanulnak, oktatásuk zökkenőmentesen zajlik, de már nagyon várják, hogy visszatérhessenek régi, de megújult iskolájukba.

Az épület városi tulajdonban van, ezért is örömteli a felújítása – hangsúlyozta Hiesz György polgármester a bejárás során.

– Fontos, hogy a város intézményei hőtechnikai, egyéb szempontból korszerűek legyenek, kevesebb költséggel jár, és ugye mint tulajdonos minden ilyen dologban partnerek vagyunk, tehát hogy ha a KLIK vagy az egyházi fenntartású iskolák pályáznak, akkor ebben a város is amit tud, segít, részt vesz, partnerek vagyunk – hangsúlyozta.

Hozzátette, a következő felújítandó intézmény a Berze Nagy János Gimnázium lesz.


Tovább az archívumra