Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kamarai évnyitó, optimista hangulatban

Kamarai évnyitó, optimista hangulatban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megye gazdasága kezd kilábalni a válságból, ez nagyészt a jelenlévő cégeknek köszönhető – kezdte köszöntőjét Bánhidy Péter a HKIK elnöke, a kamara gazdasági évnyitóján.

A gazdaság erősödése jellemezte az elmúlt évet Heves megyében, a gépipar és a feldolgozóipar volt a legerősebb, ezek képezték a gazdaság motorját- mondta Bánhidy Péter a gazdasági évnyitón Egerben, hozzátéve, reméli hogy ez az élénkülés és erősödés az idén is folytatódni fog.

Az évnyitón a hagyományokhoz hűen, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gazdálkodó szervezeteknek, személyeknek kitüntető díjakat is átadtak. Heves Megye Innovatőre Díjat adományoztak többek között a gyöngyösi Ador Mozaik Kft-nek.

Kamarai munkájáért Díjat adományoztak Tóth Gabriellának, aki a kamara munkaszervezetének tagjaként elsősorban Gyöngyös és térsége gazdasági életének fejlesztéséért tevékenykedik közel 10 éve.

Az évnyitón Pajtók Gábor kormánymegbízott hangsúlyozta, a gazdaság versenyképességének növeléséhez jelentősen hozzájárulhat a jövőben az a 700 milliárd Ft-nyi uniós támogatás, amit innovációs fejlesztésekre hívhatnak le a gazdálkodó szervezetek. Ehhez szeretne hathatós segítséget nyújtani a kamara.


Tovább az archívumra