Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesség éve, aláírásgyűjtés

Önkéntesség éve, aláírásgyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több programmal készül az idei évre a Jobbik. Vona Gábor a párt elnöke azt mondta: a legfrissebb felmérés szerint egyre népszerűbb a Jobbik, 9 százalék a különbség a Fidesz és köztük. A pártelnök szerint a folyamatos viták miatt az emberek egyre jobban elidegenednek a politikától. Gyöngyösi sajtótájékoztatóján arról is beszélt: a Jobbik célja, hogy felszámolja a korrupciót.

A Jobbik célja továbbra is az, hogy kormányra kerüljön – mondta Vona Gábor, a párt elnöke, aki szerint a pártok közötti vita egyre inkább elidegeníti a politikától a magyar embereket. A Jobbik erre az évre is több célt tűzött ki maga elé. Egyebek mellett meghirdették az önkéntesség évét, amelynek keretében a párt képviselői minden hónapban egy napot önkéntesként fognak dolgozni, fizetésük 10 százalékát pedig karitatív célra ajánlják fel.

Február második felétől aláírásgyűjtésbe is kezd a Jobbik.

315_1902_01

– Mindannyian láthatjuk, hallhatjuk a sajnálatos híreket a tévében, rádiókban, újságokban, amelyek az ukrajnai konfliktusról szólnak, és nagyon sokan félnek, köztük én magam is, hogy ez a konfliktus ki fog terjedni, és Magyarországot, mint NATO tagállamot bele fogják sodorni ebbe a háborúba. És mi azt szeretnék, hogy ha a magyar társadalom megerősítené azt a véleményt, amit mi osztunk egyébként, mi Jobbikosok, hogy akár a NATO tagságunk ellenére sem kívánunk ebben a háborúban részt venni – fogalmazott Vona Gábor.

Ezenkívül ingyenessé tennék az internet-hozzáférést, férfiak számára is bevezetnék, hogy 40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak, valamint szigorítanák a bevándorlást is.

Vona Gábor szólt a gyöngyösi kórház helyzetéről is. A pártelnök úgy véli, kormány intézkedéseivel inkább akadályozza, hogy a megye három egészségügyi intézménye együttműködjön.

– Ezért ajánlottam fel Weisz Péter úrnak és a jelenlegi kórházvezetésnek itt Gyöngyösön a segítségemet, tehát bármiben tudok segíteni, bármiben kell lobbizni, akkor mint a Jobbik frakcióvezetője a parlamentben állok rendelkezésre. Korábban is úgy érzem, hogy nagyon sokat igyekeztem tenni a gyöngyösi kórházért, és ez a jövőben sem fog változni – ecsetelte a pártelnök.

A Jobbik újfajta szervezeti struktúrát alakított ki, ebben meghatározó szerepet kapnak a választókerületek. Ennek jegyében megtartották a gyöngyösi választókerület alakuló ülését.


Tovább az archívumra