Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magasan a legjobb

Magasan a legjobb

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Innovatív Iskola pályázat segítségével 26 felső tagozatos diák 6 napon át síelhet Kékestetőn az Egressy Béni Általános Iskolából.

A több mint 157 milliós támogatást az intézmény eszközbeszerzésre, úszó- és sítáborok szervezésére fordította. A gyerekek nagy része már tavaly is jelentkezett a sítáborba, így a legtöbben már haladó szinten vannak. Mivel idén is nagy volt a túljelentkezés, tanulmányi átlag alapján választották ki a diákokat.

A hat napos tábor első napján mindenki kipróbálhatta az oktatópályát, a kezdőknek pedig az volt a feladatuk, hogy megszokják a bakancsot és a sílécet a lábukon. A legtöbben azonban már tavaly is részt vettek a táborban, így nekik már könnyebben ment a síelés.

A 26 diákot négy oktató vezeti végig a pályán. Varga János síoktató azt mondja: a gyerekek könnyen ráéreznek a téli sport ízére, viszont az látszik, hogy keveset sportolnak és gyorsan elfáradnak.

A pedagógusok bíznak abban, hogy jövőre is lesz lehetőségük sítábort szervezni, amelyben haladók és kezdők is részt vehetnek.


Tovább az archívumra