Kezdőlap » Hírek - Aktuális » TOP-ötletek

TOP-ötletek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Döntött a gyöngyösi képviselő-testület azokról a fejlesztési elképzelésekről, amelyekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében szeretne pályázni 2020-ig.

Az önkormányzat több mint egy tucat projektötletet fogalmazott meg, ezek között infrastrukturális- és turisztikai fejlesztések egyaránt szerepelnek. Az elképzelésekről a megyei önkormányzat szakembereivel is egyeztetett az önkormányzat.

Több mint egy tucat projektötletet fogadott el múlt hét csütörtökön a gyöngyösi képviselő-testület. Ezek lesznek azok, amelyek megvalósítására az önkormányzat pályázatot kíván benyújtani a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban.

– Fontos ez, hiszen megyei szintem több mint 40 milliárd forint kerül a következő öt-hat évben elosztásra, és ebből Gyöngyös lakossága arányában is többmilliárd forintra számíthat, egy olyan 4-6 milliárd közötti összegre – ecsetelte Hiesz György polgármester.

Az elképzelésekről azóta a képviselő-testület tagjai és a polgármesteri hivatal szakemberei a megyei önkormányzat illetékeseivel is egyeztettek, és több pontosítást is tettek.

A polgármester legközelebb szerdán egyeztet a képviselőkkel, a benyújtási határidő február huszadika. A projektötletek között szerepel az Észak-nyugati városrész rehabilitációja, de folytatnák a csapadékvíz-elvezetési fejlesztéseket is a Dél-keleti városrészen. Az elképzelések között találjuk a Berze Nagy János Gimnázium, valamint a Kálváriaparti Általános Iskola és a József Attila Szakiskola épületeinek energetikai korszerűsítését, de több turisztikai pályázatot is megfogalmaztak. Ilyen a mátrafüredi Kalló-völgy témaparkká alakítása, vagy az Öreg néne őzikéje című mesét megelevenítő tematikus játszópark kialakítása. A projektötletek között szerepel több körforgalom építése, a város zöld területeinek növelése, a buszpályaudvar épületének felújítása, gyalogátkelőhelyek kialakítása és a nyugati elkerülő út befejezése is, de az önkormányzat pályázni kíván a Mátrafüred és Sástó közötti hegyi kerékpárútra is.


Tovább az archívumra