Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzoltólaktanya: jövőre kezdődhet

Tűzoltólaktanya: jövőre kezdődhet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jövőre teszik le az új tűzoltólaktanya alapkövét Gyöngyösön – hangzott el a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évértékelő értekezletén, ahol az elmúlt év eredményeiről számoltak be és az idei év feladatait határozták meg.

Települési mentőcsoportok kialakítása és az önkéntesek segítése a szakemberek legfontosabb feladata az idén.

A beavatkozások száma csökkent 2014-ben és feleannyi külterületi tűz adott munkát a tűzoltóknak, mint az előző évben – hangzott el a megyei igazgató beszámolójában. Csontos Ambrus elmondta, hogy az elmúlt évben 1200 tűzesethez és 950 műszaki mentéshez vonultak a szakemberek, veszélyes szállítmányok ellenőrzése során 20 millió forint bírságot szabtak ki. Egyre több külföldi szállító akad fenn a rostán – hangsúlyozta.

Azt is bejelentették, hogy Gyöngyösön az önkormányzattól kapott 1 hektáros területen folyamatban van egy új katasztrófavédelmi kirendeltség kialakítása. Az alapkőletételt jövőre tervezik és 2-3 év múlva az egyik legkorszerűbb kirendeltség lesz a gyöngyösi – vélekedett a megyei igazgató. Az értekezleten az idei év feladatait is meghatározták.

Az évértékelőn elhangzott: kiemelkedően teljesített a megyei igazgatóság, a hatósági tevékenységekben és az őrsprogramban egyaránt – az erről szóló minősítést Bérczi László főfelügyelő adta át.


Tovább az archívumra