Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még több online pénztárgépet!

Még több online pénztárgépet!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fodrászoknak, taxisoknak és kozmetikusoknak is kötelező lehet az online kassza –legalábbis ezt tartalmazza egy új rendelettervezet.

Jelenleg közel 200 ezer online pénztárgép üzemel az országban, kereskedelmi egységek, benzinkutak, gyógyszertárak, vendéglátó üzletek, szállodák teljesítették eddig a kötelező átállás feltételeit és cserélték le régi kasszájukat. A szakemberek szerint nagyjából 50 ezer pénztárgépre lehet szükség a szolgáltató szektorban, miután megjelenik a rendelet, ami a kereskedők után újabb szakmákat vonna be a rendszerbe. Az átállás nyár elejétől várható.

Sokan úgy vélik, a kis vendégkörrel rendelkező, vidéki szakemberek kerülhetnek majd nehéz helyzetbe, hiszen a felmerülő plusz költségek miatt még több embert terelhet a feketegazdaságba az új rendelet.

Ellátogattunk a taxiállomásra is, hiszen nyártól várhatóan őket is érinti majd a módosítás. Kameránknak nem kívántak nyilatkozni a sofőrök, azt azonban elmondták: nemrég kellett beszerezünk az új taxiórákat több százezer forint értékben, így ha kötelező lesz az online pénztárgép, akkor nem tudják, mit kezdjenek majd vele. Értetlenül állnak a helyzet ellőt.


Tovább az archívumra