Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kártalanítják az ügyfeleket

Kártalanítják az ügyfeleket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Visszavonta a Buda-Cash-hez köthető bankok tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank, így megindulhat a kártalanítási folyamat, azaz 20 napon belül pénzükhöz juthatnak az érintettek – 30 millió forintig. Az érintett 80 önkormányzatból 67 rendkívüli támogatást kap.

245 millió forint értékű rendkívüli támogatást kap 67 önkormányzat – ezt közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A magán- és jogi személyeket pedig az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja, így az, akinek kevesebb, mint 30 millió forintja ragadt bent a bankfiókoknál, a hónap végéig megkapja a pénzét. A döntés több mint 120 ezer családot, illetve céget érint. A bankok ügyfeleinek nincs teendőjük, a kártalanítást automatikusan megkapják.

Az ügyben több megyénkbeli település is érintett. Az ÉRB-nél vezette számláját Abasár, Gyöngyösoroszi, Ludas és Mátraszentimre önkormányzata is.

A bankfiókoknál egy olyan tájékoztatót lehet olvasni, hogy a tevékenységi engedély visszavonása miatt a mai naptól a pénztári kifizetés az ügyfelek részére nem teljesíthető, viszont a bank felé fennálló tartozások befizetésére továbbra is van lehetőség.

Dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere korábban azt mondta: már nyitottak új számlát más pénzintézetnél, a településnek 45 millió forintja ragadt bent. Forgatásunk ideje alatt a polgármester éppen a bankfióknál egyeztetett. Azt mondta: részletes tájékoztatót holnapra ígértek.


Tovább az archívumra