Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hoffmann Rózsa Gyöngyöshalászon

Hoffmann Rózsa Gyöngyöshalászon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A pedagógus életpálya modell, a tartalmi változások, valamint az iskolák állami fenntartásba vétele olyan folyamatot indított el, amitől eredményesebbé válhat a köznevelés- mondta Hoffmann Rózsa volt köznevelési államtitkár gyöngyöshalászi előadásán. A politikus hozzátette, a folyamatok beérésére évtizedes távlatokban kell tekinteni és további változtatások szükségesek még az oktatás területén.

Korábban nem teljesített jól az iskolarendszer, de a javuló tendencia a pedagógus életpálya modellel és a tartalmi szabályozásokkal elindult- így fogalmazott a volt köznevelési államtitkár Gyöngyöshalászon. Hoffmann Rózsa szerint az iskolák állami kézbe vételével azonos színvonalú oktatást kaphat minden gyermek, a változtatások eredményei azonban csak évek múltán jelentkeznek.

– Aki az iskolától azt várja, hogy egy meghozott törvény, egy megalkotott rendelet másnap, vagy egy év múlva kézzelfogható, látható eredményt hoz, annak nem sok fogalma van a pedagógiai folyamatokról. Nem véletlen, hogy nemzetközileg is elfogatott érv, hogy egy oktatási reformsorozatnak az eredménye körülbelül egy évtized múlva kezd megmutatkozni – fejtette ki Hoffmann Rózsa

A nemzeti alaptantervet és a kerettanterveket folyamatosan karban kell tartani, de nem úgy, hogy évente változtatnak rajta- mondta Hoffmann Rózsa-ezzel párhuzamosan pedig új alapokra kell helyezni a továbbképzéseket és változtatni kell az érettségi rendszerén is- tette hozzá.

– Meg kell reformálni az érettségi rendszert is. Amelyet elkezdtünk, a folyamat elindult, nem tudom pillanatnyilag hol tart. Ez az érettségi rendszer a régi rendszerhez illeszkedett és nem emelkedett a fiatalok tudása. Minden felsőoktatási intézmény arról panaszkodik, hogy egyre gyérebb tudással lépnek be a felsőoktatási intézményekbe – fűzte hozzá.

A politikus szerint a pedagógus életpálya kiteljesítését folytatni kell, mert ez ad garanciát a magas színvonalú képzésre. Az elindított folyamatok az elkövetkező időszakban felgyorsulnak, de az eredmények csak évtizedek múltán látszanak majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság