Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az utolsó vasárnap – veszélyben az éjjel-nappali boltok is?

Az utolsó vasárnap – veszélyben az éjjel-nappali boltok is?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagy volt a tömeg március 8-án az üzletközpontokban, ekkor lehetett utoljára nagybevásárlást tartani vasárnap. Nemcsak a hét utolsó napján zárnak be az üzletek, hanem éjszakánként is. Városunkban várhatóan egy éjjel-nappali maradhat hű a nevéhez, itt a tulajdonos és annak családtagjai fognak kiszolgálni.

Március 8-át követő vasárnapokon a 200 négyzetméternél kisebb üzletek akkor nyithatnak ki, ha a tulajdonos, vagy annak családtagjai állnak a pult mögé. A törvényben kivételt képeznek egyebek mellett a benzinkutak, egészségügyi intézmények és éttermek, a hét utolsó napján délelőttönként pedig nyitva találjuk majd a pékségeket, újságárusokat, virágosokat és a piacokon található üzleteket. Az általunk megkérdezett vásárlók többsége nem örül a változásnak, a vasárnapi boltbezárás többeket, az éjszakai vásárlás lehetőségének elvesztése kevesebbeket zavar.

Az üzletek március 25-ig kötelesek bejelenteni nyitva tartásuk változását a polgármeteri hivatalban.

Aki kötelezettségének nem tesz eleget, a Fogyasztóvédelmi Hatósággal gyűlhet meg a baja.

Gyöngyösön két éjjel nappali üzlet működik. Az egyiknél a tulajdonos nem tudja megoldani, hogy ő vagy valamely családtagja dolgozzon éjszakánként, a másiknál viszont jelenleg is zajlanak az egyeztetések. Itt kamerán kívül azt mondták: a tulajdonos vállalta az éjszakás műszakokat.

Több párt aláírásgyűjtésbe kezdett az üggyel kapcsolatban, ám az eddigi népszavazási kezdeményezéseket elutasította a Nemzeti Választási Bizottság.


Tovább az archívumra