Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dal az autizmusról

Dal az autizmusról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön, az Autista Segítő Központban forgatott klippet Schrott Péter. Az énekes-dalszerző 2012-ben bejutott az egyik tehetségkutató dalverseny legjobbjai közé és az év rock hangjává választották. A forgatás helyszínéül azért választották az ASK-t, mert legújabb dala, az Angyalokkal Játszó is az autizmusról szól.

Rendhagyó eseménynek adott otthont a ferences rendházban működő autista segítő központ. Schrott Péter a Voice tehetségkutató dalverseny egykori sztárja ugyanis itt forgatott klipet legújabb dalához, ami az autizmusról szól.

– Ezzel is fel szeretnénk hívni a figyelmet az autizmussal élő életére illetve bemutatni egy kicsit, hogy ez nem egy betegség, csak egy állapot és, hogy ezt teljesen hétköznapilag is lehet kezelni ezt az egész dolgot -mondta Schrott Péter.

A szöveget Fekete Tímea színésznő írta Hajdú Zsuzsával, de hogy ez a dal megszületett, az egyáltalán nem a véletlen műve, ugyanis a dalszerző kisfiánál is autizmus spektrumzavart diagnosztizáltak.

A dal a gyerekek szemszögéből mutatja be az autizmust, vagyis úgy, mintha ők mesélnék el azt az állapotot, amiben élnek. Ezzel együtt az előadók törekedtek arra, hogy a dalnak ne legyen szomorú kicsengése.

A szerzők szerették volna, hogy az Angyalokkal Játszó című dal indulhasson az Eurovíziós dalfesztiválon is, de nem került be az első harmincba. Ezzel ellentétben például Finnországban egy teljes egészében Down szindrómásokból álló csapat kapott lehetőséget, hogy elinduljon a nemzetközi fesztiválon Ausztriában.


Tovább az archívumra