Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szociális kerekasztal

Szociális kerekasztal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szociálpolitikai kerekasztal ülést szervezetek mindazok számára, akik szociális területen tevékenykednek a városban. Az ülés központi témája az ellátásokat igénybe vevők tájékoztatása volt, hiszen többen úgy tapasztalják, hogy a rászoruló emberek nincsenek tisztában azzal, hogy milyen ellátásra jogosultak.

A tervek szerint három hónap múlva ismét összeülnek az érintettek, hogy megoldási javaslatokat tárgyaljanak meg a felmerülő problémákra.

Szoros kapcsolatok kialakítása és ápolása, rendszeres konzultációk, egymás megsegítése. Főként e célból tartanak kerekasztal üléseket a szociális területen dolgozók számára. A szociális ellátórendszer március elsején jelentős átalakuláson ment keresztül, így bőven akadtak kérdések a mai ülésen. A központi téma viszont a különböző ellátásokra jogosultak tájékoztatásának lehetőségei voltak.

– Arról a szociális hálóról kéne beszélgetni, hogy minél teljesebb legyen, ne essenek ki emberek, mindenkinek a figyelmét ne kerülje el, hogy igenis vannak olyan ellátási formák, olyan támogatások, legyen ez természetbe, étkezésbe, pénzbeli támogatás, amit igénybe lehet venni – fogalmazott Hiesz György.

Maka Piroska a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója több felvetéssel készült a mai ülésre, egyebek mellett szeretné, hogy ha az Idősek Bentlakásos Otthonában létrehoznának egy demens részleget, amely segítségével egyebek mellett férőhelyek szabadulnának fel, hiszen a várólista egyre hosszabb.

– Már több fórumon és magasabb szinten is felvetődött annak a lehetősége, hogy amennyiben erre pályázati forrást találunk, akkor nem is bővíteni az idősotthont, de egy demens részleg létrehozásával szabadulnának föl olyan férőhelyek, ahol a még nem dementálódott idős embereket is el tudjuk helyezni – sorolta.

Az ülésen ezen kívül elfogadták az ügyrendet, és a következő ülésre várhatóan elkészítik a térség szociális térképét is. De szóba került az is, hogy a különböző fogyatékkal élők számára hogyan és miképpen tudnak segíteni abban, hogy munkához jussanak.


Tovább az archívumra