Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megcsúszott a patak partfala

Megcsúszott a patak partfala

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több méter hosszan megcsúszott a 2011-ben felújított gyöngyösi nagypatak partfala. A meggyengült mederszakasz miatt a közelben lévő parkoló is megsüllyedt, ezért ezt a biztonság kedvéért lezárták. A helyreállítási munkálatok a pontos okok kivizsgálása, valamint a kiviteli tervek elkészítése után kezdődhet meg.

Több méter hosszan megcsúszott a gyöngyösi nagypatak partfala. A medret még 2011-ben újították fel. A szakemberek azt mondják, a rekonstrukció során még semmi jele nem volt annak, hogy ez a mederszakasz ilyen mértékben megsüllyedhet.

– Előzetes vizsgálataink eredménye az volt, hogy valamilyenféle a partfal mögül jövő nyomás okozhatta, hiszen a partfal kifelé mozdult el a meder irányába – mondta el Szlatinszky Zoltán szakaszmérnökség-vezető.

Ezt a nyomást okozhatta például a meder burkolata mögé bejutott víz is. A meggyengült partfal miatt a közelben lévő parkoló is megsüllyedt, ezért ezt a biztonság kedvéért lezárták.

– Az önkormányzattal közös bejárást tartottunk, és az önkormányzat ezeket a parkolókat le is záratta biztonsági okokból, nehogy egy esetleges megcsúszás során valakinek a gépjárművében, vagy emberéletben ne keletkezzen kár – tette hozzá a szakember.

Elmondta azt is: a helyreállítás megkezdése előtt kiviteli tervet kell készíteniük, valamint ki kell vizsgálniuk a pontosok okokat is. Mivel a gyöngyösi nagypatak a nagyobb esőzések és a hóolvadások után nagyon hamar gyors folyásúvá válik, a probléma orvoslására mielőbb sort kell keríteni.


Tovább az archívumra