Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Speedmarathon

Speedmarathon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Speedmarathon elnevezéssel sebességmérő akciót indított az európai társszervekkel közösen a magyar rendőrség. Ma reggeltől holnap délelőttig országszerte összesen 86 helyszínen mérik a sebességet azokon a helyeken, amelyeket a lakosok javasoltak. Heves megyében 29, Gyöngyösön pedig 3 sebességmérőt helyeznek ki.

36 km/h órával halad a Püspöki úton ez az autó. Ma reggel itt kezdték el gyöngyösi rendőrkapitányság munkatársai a Speedmarathon elnevezésű, Európa szerte elindított sebességmérő akciót. A mostani esemény azért különleges, mert a lakosok segítségét kérték abban, hogy melyik utakon tartják indokoltnak a traffipaxok, illetve az egyenruhások jelenlétét.

„A rendőrség felhívására, számos állampolgári javaslat érkezett a rendőrségre, ezen jelzések és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti ellenőrző munka ismeretében, a heves megyei rendőr-főkapitányságon is kijelölték munkatársaim, az ellenőrzések helyszíneit, és az időpontokat.” – mondta híradónknak Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvívője.

Azokat, akik a traffipaxok helyszíneihez adtak javaslatot az egyenruhások számára, meg is hívták a helyszínekre. A legtöbb lakos meg is indokolta a rendőrség számára a beküldött címeket.

„Többen úgy küldték a bejelentéseket, hogy indoklással is, többek között volt olyan, aki kifejezetten megjelölte, hogy melyik időpontban, kifejezetten reggel hét és nyolc óra között javasolja az általa megjelölt helyszínen a mérést, hiszen a reggeli csúcsforgalomban akkor ítéli meg úgy, hogy akkor van nagy forgalom és megítélése szerint sebesség túllépéssel közlekednek az autósok.” – tette hozzá Soltész Bálint.

Gyöngyösön péntek reggel hat óráig még három helyszínen találkozhatunk sebességmérővel. Érdemes lassítani a Püspöki, a Mátrai és a Deák Ferenc utcában is.


Tovább az archívumra