Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tüntetés a korrupció ellen

Tüntetés a korrupció ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös is csatlakozott az országos korrupció ellenes tüntetésekhez. A rendezvényen a Változást Akarunk Gyöngyösön, az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberális Párt tagjai is felszólaltak.

A korrupció ellen tüntettek vasárnap Gyöngyösön is. A főváros mellett megyeszékhelyek és nagyvárosok is csatlakoztak a korrupció elleni mozgalomhoz. A szervezők azt mondják, nem lesz egyszerű megvalósítani a kitűzött célokat.

Rengeteg olyan törvény született az elmúlt években, ami megkönnyíti az ő tolvajlási lehetőségeiket. llampolgárként pedig annyit tehetünk, hogy ezeknek a dolgoknak utána járunk. Ahogy Budapesten sok kerületben a budapesti ingatlanbotrányok kaptak a legnagyobb sajtónyilvánosságot. Minden egyes városban, minden egyes községben az embereknek, az állampolgároknak kell felkutatni és nyilvánosság elé tárni. A civil emberek magatartása kell, hogy megváltozzon azért, hogy Magyarország is megváltozhasson – fogalmazott Nagy Róbert, a VAGY elnöke.

Beszédében Somlai György adatokkal szemléltette a magyarországi korrupció mértékét.

A Transparency és más szakmai szervezetek szerint Magyarország élen jár a korrupcióban az európai országok között. Óvatos becsléseink vannak, arról, hogy kb. 10 Ft-ból 1 nem olyan helyre vándorol, ahova azt eleve szánták – sorolta.

Beszédében dr. Végh Attila arra kereste a választ, mitől lehetne jobb ez az ország.

Ha a döntések értünk, magyarokért születnének. Ha a kormányzópárt valóban kormányozna, és nem élne vissza a hatalmával. Ha bízhatnánk a pénzpiaci folyamatokban és nem kellene attól tartani, hogy a bankokból is ellopják a pénzünket. Ha az igazságszolgáltatás valóban független lenne és pártpolitikai érdekekre tekintet nélkül tenné a dolgát – vélekedett.

A tüntetés szervezői hangsúlyozták, nem csak az ehhez hasonló megmozdulásokon kell küzdeni a megvesztegetések ellen. A korrupció ellenes harc csak akkor lesz eredményes, ha beépül a hétköznapokba.


Tovább az archívumra