Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesek takarítottak

Önkéntesek takarítottak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Önkéntesekből verbuválódott csapat tette rendbe hétvégén a Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő biciklis út környékét. Egy gyöngyösi biciklis szervezet tagjai, triatlonisták, a Berze Nagy János Gimnázium diákjai és közéleti szereplők is kivették a részüket a munkából.

Szedik a szemetet, lapátolják a biciklisútra csúszott földet és nyírják az út menti bokrok belógó ágait. Önkéntesek tették rendbe vasárnap a biciklis utat és környékét. A takarításban résztvevők nagy része nap mint nap használja a kerékpárutat.

– Interneten kezdtük a szervezést elsősorban, másodsorban egyesületen belül és az ismerősök, valamint a harmadik projekt is volt, kiplakátoltuk a kerékpárúton. Gyakorlatilag egyesületi tagok, a Mátra SE, a GYÖTRI, társegyesületek, a Mátrai Betyároknak szóltunk, és minden olyan sportolni szerető társnak, akik használják ezt az utat futásra vagy biciklizésre – mondta el Jaros Péter, a Mátra Biker civil kapcsolatok menedzsere.

A takarításon részt vett Ferenczy Tamás, a sportbizottság elnöke is. A Jobbik önkormányzati képviselője azt mondja, az önkormányzatnak is fontos, hogy a biciklis út a lehető legjobb állapotban várja a sportolókat. Bár évek óta tervben van, és nagy igény is lenne rá, az útvonal komolyabb fejlesztésére még várni kell.

– Távlataiban volt koncepció, ami még kidolgozás alatt van. Ez egy komplexebb mátrai turisztikai koncepció a biciklisút távlati fejlesztésével kapcsolatban, de ez egyelőre még egy fikcionális állapotban van – fogalmazott a bizottsági elnök.

A takarításon a Berze Nagy János Gimnázium tanulói is részt vettek. Õk az érettségihez kötelezően teljesítendő közmunkás órák számát is gyarapíthatták hétvégén.

A Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő biciklis út kitakarítása nem csak a sportolók elé táruló látványt javítja. A hétvégi munkának köszönhetően biztonságosabbá is vált az útvonal használata, a bicikliseknek és a futóknak ugyanis már nem kell kerülgetniük a belógó ágakat. A munkálatok a közeljövőben folytatódnak, a biciklisút állapota is javulni fog, ugyanis hamarosan megkezdődik a kátyúzás is.


Tovább az archívumra