Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kátyúzás a Mátrában

Kátyúzás a Mátrában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdték a Mátrába vezető, 24-es út kátyúzását. A téli hőingadozás következtében sokat romlott a hegyi utak állapota az elmúlt időszakban. A Magyar Közút Heves Megyei Igazgatóságának, csak a 24-es út javítására 15 millió Ft-ot kell költenie.

Az aszfaltkeverő üzemek beindulásával, már áprilisban megkezdték a leginkább balesetveszélyes utak javítását. A 3-as és a 21-es út után a Mátrát érintő 24-es főút kátyúit javítják a közútkezelő szakemberei. A téli időjárás, a jelentős hőingadozás, a mátrai részt nagyon megviselte, itt még áprilisban is szükség volt a síkosság-mentesítésre- tudtuk meg Mikesz Csaba igazgatótól.

Jelenleg Mátraháza és a Galyatetői elágazás között javítják az úthibákat, forgalomkorlátozás mellett. Csak erre a szakaszra 180 tonna aszfaltot használnak el. A 24-es út kátyúzása közel 15 millió Ft-ba kerül az igazgatóságnak-tette hozzá Mikesz Csaba. Itt még 2 hétig tartanak a munkálatok, majd Mátraházától Gyöngyös felé folytatják az úthibák eltüntetését. A kezelésük alá tartozó városi belterületi utak javítását a tervek szerint a nyáron végzik.


Tovább az archívumra