Több egri és két gyöngyösi fagyizó csatlakozott az idei kézműves fagylalt napjához. A résztvevő intézményekben ezen a napon féláron élvezhetjük a hideg édességet. A korábbi években egy gyöngyösi helyszín sem vett részt az akcióban, idén azonban két fagylaltozó döntött úgy, hogy három perc boldogságot csempésszen az emberek életébe, 50%-os kedvezménnyel.
A már jól bevált hagyományos ízeken kívül újdonságokkal is várták a vendégeket a kézműves fagylalt napja alkalmából az egyik gyöngyösi cukrászdában. Itt is féláron adják a gombócokat, ezzel is népszerűsíteni kívánják a minőségi alapanyagból és valódi gyümölcsökből készült édességet.
Fagylaltot már az 1600-as években is készítettek cukrászmesterek, akkor még szezonális édességnek szánták. Mára azonban annyira közkedvelt desszertté vált, hogy az év minden szakában élvezhetjük a fagylaltot.