Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hideg nyár

Hideg nyár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már napok óta tart a hideg, nyirkos időjárás, de a nyarat eddig is a változékony idő jellemezte. Egyes jóslatok szerint az elkövetkező hónapokban is marad az őszies hűvös, zivataros idő, sőt egy francia szakember szerint, az elmúlt két évszázad leghidegebb nyara lehet az idei, ezt azonban a hazai szakemberek cáfolják.

Pulóverben, dzsekiben, hosszú nadrágban járnak az emberek június végén. A 14- 16 fokos hőmérséklet ilyenkor egyáltalán nem számít kirívónak a szakember szerint.

– Valóban érzetre lehet hűvösnek és csapadékosnak mondani, az igazság az, hogy a június melegebb mint a sok éves átlag, országosan is magasabb az átlaghőmérséklet, tudni kell, hogy június egyike a legcsapadékosabb hónapoknak – mondta el Gaál Áron meteorológus.

Semmi különleges nincs abban, hogy egy-egy időszak hűvösebb, mint a sok évi átlag, nem számít szélsőséges időjárásnak a jelenlegi mondja a szakember. Sokan pedig nem örülnek neki.

Hegedűs Izabella azt mondja, szeretne a gyerekekkel a szabadba menni, de hideg van és sár, így „beszorulnak” a lakásba.

Hogy mi várható még a nyár folyamán, hosszútávra a szakemberek nem bocsátkoznak találgatásokba, mert hónapokra előre valóban csak jósolni lehet.

A jelenlegi hideg nem jelenti azt, hogy a júliusban vagy augusztusban ne lehetne rekord közeli meleg. Biztosat csak 1-2 napra előre lehet mondani. Csütörtöktől melegszik az idő, az ilyenkor átlagos 25 fok körüli hőmérséklet várható. A hétvégén újabb csapadékra számíthatunk, a jövő hét közepén pedig ismét jön a kánikula, 30-33 fok várható.


Tovább az archívumra