Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Záróvizsga

Záróvizsga

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 270 hallgató záróvizsgázott a Károly Róbert Főiskolán. A két napos nyári záróvizsgákon alap-, mester- és felsőfokú szakképzésben résztvevők is vizsgáztak. A legtöbben – közel 200-an – gazdaságtudományt tanultak.

Ebben az évben gazdaságtudományok képzési területen vizsgáznak a legtöbben, tudtuk meg Szegedi László oktatási rektorhelyettestől.

– Az alapképzési szakon 140 hallgató vizsgázik, mesterképzésben 16 hallgató, felsőoktatási szakképzésen 27 fő, felsőfokú szakképzésen 18 fő, szakirányú továbbépzésen 5 fő méretteti meg tudását. Agrár képzési területen alapképzésben 19 fő, mesterképzésben 4 fő, felsőoktatási szakképzésen 12 fő, felsőfokú szakképzésen 10 fő áll a vizsgabizottság elé. Informatika képzési területen alapképzési szakon 16 fő, felsőoktatási szakképzésen 6 fő, felsőfokú szakképzési szakon 1 fő áll a vizsgabizottság elé – sorolta a szakember.

A záróvizsga két részből áll, a szakdolgozat megvédése mellett a vizsgázónak a szakmai kérdésekre is meg kell felelni. Aki azonban felkészülten érkezik, nem érheti meglepetés.

Összesen 274 hallgató vett részt a záróvizsgán, közülük 108-an nappali, 110-en levelező, 56-an pedig távoktatásos képzésben tanultak a főiskolán. Akik pedig sikeresen levizsgáztak és nyelvvizsgával is rendelkeznek, azok július 11-én az ünnepélyes diplomaosztón kapják kézbe a bizonyítványukat.


Tovább az archívumra