Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új munkahelyek

Új munkahelyek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ötezer négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül a Rosenberger cégcsoport magyarországi leányvállalata a jászárokszállási ipari parkban. A közel 3,5 milliárd forintból, kormányzati támogatással megvalósuló beruházás 250 új munkahelyet teremt a térségben. Az autóipari és telekommunikációs eszközöket gyártó cég bővítését a külügyminisztériumban, ünnepélyes keretek között jelentették be.

Mérföldkő a cég életében az elkövetkező 2 évben megvalósuló kapacitásbővítés – mondta köszöntőjében a jászárokszállási cég vezetője. A 2001-ben induló kis üzem mára a térség jelentős munkaadójává nőtte ki magát, közel kétezer embernek ad munkát. A közel 3,5 milliárd forintból megvalósuló beruházás piacbővítést és újabb munkahelyeket is jelent – hangsúlyozta Papp Francisco cégvezető.

Fontos alkalom a mai, mert egy német vállalat újabb magyarországi beruházásáról van szó. A magyar gazdaság alakulásában, a német beruházások meghatározó szerepet töltenek be – hangsúlyozta Szíjjártó Péter külgazdasági – és külügyminiszter.

– A német gazdaság teljesítménye és a német beruházások Magyarországra érkezésének üteme, alapvetően határozza meg a magyar gazdaság teljesítményét – sorolta, hozzátéve: hatezer német érdekeltségi körben álló vállalat működik Magyarországon, s ezek 300 ezer magyar embernek adnak munkát.

A miniszter szerint a beruházás komoly jele a német befektetők magyar gazdaságba vetett bizalmának. A magyarok és a jászárokszállásiak iránti bizalmat a cégcsoport tulajdonosa is megerősítette.

– Épületet és gépeket bárhol a világon tudunk vásárolni, de azzal a jó csapattal, amit felépítettünk Jászárokszálláson, az egész világon versenyképesek lehetünk – emelte ki Peter Rosenberger.

A beruházás nem csak a település, hanem az egész térség számára fontos – erről már Jászárokszállás polgármestere beszélt.

Gergely Zoltán elárulta, hogy az ipari park legnagyobb foglalkoztatója, már a további bővítéseket és fejlesztéseket tervezi.

A földmunkákat már elkezdték, az építkezés decemberben kezdődhet és a tervek szerint a jövő év második felében az új üzemcsarnokban is indulhat a termelés.


Tovább az archívumra