Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai szövetség

Mátrai szövetség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra kitörési lehetőségeiről tanácskozott az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége Gyöngyösön. A települések vezetői, turisztikai szakemberek, politikusok segítségét kérték, hogy a Mátra turisztikai fejlesztéseiért lobbizzanak, és erősítsék az együttműködést.

Össze kell fogni az élhetőbb Mátra kialakításáért, az együttműködés a kulcsa a Mátra kitörési lehetőségeinek- hangzott el a szakmai tanácskozáson. Európa a polgárokért címmel, uniós forrásból igyekeznek összehangolni a fejlesztési törekvéseket a mátrai önkormányzatok. Ehhez Nógrád megye együttműködését és politikusok lobbi tevékenységét is kérték. De nem csak belföldi és megyék közti, hanem határon átnyúló fejlesztési együttműködéseket is szeretnének megvalósítani – mondta a szövetség elnöke.

– A mai nap egy fontos határa, célja az volt, hogy a Mátra lobbistáit megszólítsuk, kérjük segítségüket, a Mátra mint egységes turisztikai desztináció tudjon felmerülni, akár nagy projekt tekintetében – sorolta Lénártné Benei Anikó.

Közösen, egymás fejlesztési törekvéseit megismerve lehet életképes fejlesztéseket, kiemelt projekteket végrehajtani. Fontos, hogy a Mátra, mint az egyik legfontosabb turisztikai tájegység, újra elnyerje megfelelő szerepét hazánk turisztikai térképén- hangsúlyozta az elnök. A Mátrai Szövetség települései felmérették a fejlesztési lehetőségeket, melyről tájékoztatták a tanácskozás részt vevőit.

– Három fő területre fókuszáltunk a beruházások tervezése kapcsán, területi gazdaságfejlesztő beruházás, helyi piac kezdeményezés, helyben élők élet körülményeit javítja, logisztikai iparfejlesztési beruházásnak az előkészítése – ismertette Bukovácz Tamás pályázati szakértő.

A határon túli önkormányzatokkal történő együttműködés során ausztriai, erdélyi, szlovákiai közös projektekben gondolkodnak- tudtuk meg a szakértőtől. A helyi termékekre épülő beruházási csomag lesz az első, ami megvalósulhat, a mátrai térségből 32 település jelezte együttműködési szándékát.


Tovább az archívumra